Wat is een plug-in?

Een plug-in of als je het vertaald van uit het Engels: ‘iets wat erbij gestoken wordt’  is een aanvulling op een computerprogramma. Plug-ins zijn er om programma’s uit te breiden of meer mogelijkheden te geven. Bijgevolg heeft een plug-in dus een host-applicatie nodig om te kunnen werken en kan dus niet alleen draaien. Of ‘standalone’ zoals ze dat in de computer wereld noemen. Af en toe kunnen er wel eens speciale standalone-versies worden uitgebracht, maar dit is dus niet gebruikelijk voor je standaard plug-in.

Waar gebruikt men het?

Veel webbrowsers maken gebruik van plug-ins om bepaalde informatie op een site te kunnen toen zoals bijvoorbeeld  flashanimaties via Adobe Flash, PlayerQuickTime-videobeelden en 3D-VRML-beelden, maar ook Java kan als een plug-in bij verschillende webbrowsers geïnstalleerd worden.

Ook bij WordPress kan je gebruik maken van plug-ins, op zich is WordPress al erg compleet, maar met gebruik van verschillende plug-ins kan je de functionaliteit van je website nog heel wat uitbreiden. En zoals we al eerder gezegd hebben is een snelle en functionele website een must voor je bezoekers te vrede te houden.

Afbeeldingsresultaat voor plugins gif

 

  1. YOAST SEO
    Maakt je website beter zichtbaar en vindbaar in Google zodat er meer bezoekers en klanten naar je website komen. Dit kan je doen aan de hand van de optimalisatie van elke pagina en blog post afzonderlijk voor Google.De SEO Plugin van Yoast is ’s werelds meest gebruikte plugin voor zoekmachineoptimalisatie (SEO).Hoe werkt het?
    De Yoast SEO plugin bevat een analyse- en optimalisatietool waarmee je elke afzonderlijke pagina en blog post kunt optimaliseren rond één bepaalde zoekterm of een combinatie van zoektermen.Als je een zoekterm ingeeft dan geeft de plugin instructies om je pagina verder te optimaliseren voor deze zoekterm.

  2. Pinterest “Pin It” Button Lite
    Maak het gemakkelijk voor andere om je posts te pinnen op Pinterest, ze kunnen ze daar in een map opslaan en bijhouden. Zo zullen ze ze makkelijker terug vinden. Deze plug-in is een zekere must voor websites die bijvoorbeeld fashion items verkopen, maar ook bijvoorbeeld beauty bloggers.De plug-in is niet enkel en alleen handig voor het opslaan van je posts in een map op Pinterest, maar het kan je ook heel wat nieuwe bezoekers bezorgen. Andere mensen die op Pinterest een pin vinden van een post gaan er op klikken en vervolgens worden doorgestuurd naar je website. Het gaat er dus voor zorgen dat je je website ook op de rest van het internet meer vindbaar gaat maken voor je doelpubliek dat interesse heeft in de soort posts die je maakt op je website. Dit is handig voor zowel een blogpagina voor meer lezers aan te trekken, maar ook voor een onlineshop om meer kopers te vinden.