Wat is website caching nu eigenlijk?

De essentie van caching is er voor zorgen dat je website sneller kan worden geladen. Hoe doe je dat? Je gaat er voor eigenlijk voor zorgen dat de webserver niet steeds het zelfde moet doen. Je gaat dus eenmalig uitvoeren van regelmatig terugkerende taken. Het eindresultaat van deze taken sla je zo da je deze later sneller kan afhandelen. Dit zorgt voor een snellere website en dit komt dus ten goede van het gebruikersgemak. Maar het is ook nog eens makkelijker voor de browser, het netwerk en de webserver.

 

Met web caching kan je je website twee maal zo snel laten laden. Normaal gezien stelt men dat een site in twee seconde geladen is. Als je aan caching doet is dus maar in één seconde of minder.

We surfen toch allemaal liever naar een snelle website? Time is money, isn’t it? Elke seconde die we kunnen besparen is dan ook een pluspunt! Aan de hand van caching ga je dus blije bezoekers overhouden, en die blijven nu eenmaal langer op je site en komen ook sneller terug.

Hier onder doe ik even een testje tussen twee plug-ins, om te zien welke het meest efficiënt is en welke ik dan dus ook het beste kan installeren.

BEFORE PLUG-IN:

 

AFTER PLUGIN 1:

WP Super Cache

Als we dus een vergelijking maakt tussen de voor & na van deze plug-in kunnen we stellen dat er praktisch niets is verbeterd. Deze plug-in is dus zeker geen meerwaarde voor mijn website. Ik verwijder hem dan ook opnieuw en kan verder gaan met het testen van de volgende plug-in.

AFTER PLUG-IN 2:

W3 total cache

Hier zie je dus duidelijk wel een verbetering in de testen bij de voor & na! Ik kan dan ook stellen dat deze plug-in de beste is voor mijn website. Ik laat hem dan ook geïnstalleerd.

Ik heb de volgende websites gebruikt voor de testen:

  • https://developers.google.com/speed/pagespeed/insights/
  • https://tools.pingdom.com/
  • https://gtmetrix.com/