Better be secure than sorry!

Je leest het waarschijnlijk wel vaker, iemand zijn website is gehackt. Het gebeurt namelijk steeds vaker, vooral WordPress websites lijken een populair doelwit te zijn voor deze hackers. Maar dit is eigenlijk nog niet zo gek, want er zijn nu eenmaal veel websites die gebruik maken van WordPress. Dit is dan ook een logische verklaring voor de populariteit bij hackers. 

WordPress security is een zeer belangrijk onderwerp voor elke website eigenaar. De core software van WordPress is zeer veilig en wordt zeer regelmatig aangepast door de vele developers. Toch is er veel dat je kan doen om de veiligheid van je WordPress te ‘hardenen’. Dit is het begrip dat wordt gebruikt voor je ‘wordpress security’. Logisch want je bent eigenlijk troepen aan je wordpress kasteel aan het toevoegen.

De gevolgen van een gehacte wordpress website kunnen zeer ernstig zijn. Zo kan het een slechte invloed hebben op je naam en je inkomsten. Eenmaal binnen kunnen hackers gebruikersinformatie en wachtwoorden stelen, maar ook schadelijke software installeren en zelfs malware naar uw gebruikers distribueren. Dit wil je natuurlijk voorkomen!

Je kan je website beveiligen tegen hackers, maar er blijft altijd een kans dat je site toch wordt gehackt. Geen enkele beveiliging is namelijk waterdicht. Door je website goed te beveiligen, kun je echter wel de kans verkleinen dat je site wordt gehackt.

 

Beveiligen in drie fases

  • Voorkomen
    De eerste fase van website beveiliging is een hack proberen te voorkomen. Dit kan je doen door je website op verschillende manieren te beveiligen. daardoor verklein je de kans op een hack en maak je het de hackers dus zo moeilijk mogelijk.

  • Detecteren
    Er zal altijd een (kleine) kans blijven dat je website toch nog wordt gehackt. Daarom is de tweede fase dan ook het detecteren van een zo’n hack. Als jouw site gehackt wordt, dan is het zeer belangrijk dat jij hier zo snel mogelijk achterkomt. Zo kan Je dan snel handelen en vervolgens de schade beperken.

  • Reageren
    De derde en ook de laatste fase is het reageren op een hack. Heb jij namelijk al een plan klaar voor wanneer je gehackt bent of moet je op dat moment nog gaan bedenken wat je allemaal moet doen? Aan de hand van een goede voorbereiding,  kan je een gehackte website snel weer in orde maken.

 

Afbeeldingsresultaat voor security gif