Fashion

14954364_10202399790554180_998411271_o

“I wish retail therapy was covered by health insurance”

Dat de meeste vrouwen van shoppen houden is al lang geen geheim meer, toch is voor mij winkelen en fashion veel meer dan alleen een zaterdagmiddag gaan winkelen in Wijnegem shopping center. (Dat hoort er natuurlijk wel gewoon bij!) Het gaat er bij mij niet enkel om, om er zo gezegd ‘goed uit te zien’. Voor mij is het belangrijk dat ik me goed voel in mijn kleding. Want als ik iets aan heb waar ik me gewoon heel goed in voel, ga ik dat uitstralen op mijn omgeving. Ik word goed gezind en zit weer vol met energie.

Kleding zorgt er niet enkel voor dat ik me goed voel, maar is voor mij ook gewoon een persoonlijke uitlaatklep. Als ik ga winkelen, ga ik opzoek naar de perfecte combinatie die voor mij als volgt luidt: ‘Comfy, pretty & a little bit of glam’. Deze combinatie is natuurlijk voor iedereen anders en dat is waarom Fashion voor mij zo interessant is, het geeft je gewoon een manier om je te differentiëren van de rest. Omdat ik gewoon een gezonde interesse had in Fashion, besloot ik dit jaar ook op mijn hogeschool de expert class ‘Fashion Management’ te volgen. Zo kreeg ik ook een kijkje achter de schermen van een PR bedrijf en kwamen er twee jonge gastsprekers ‘Freya Poppe van Tutu Chic‘ & ‘ Laurentine Van Landeghem van Clouds of Fashion‘ die het zelf hebben weten te maken in de fashion wereld.

 

Wat je aan hebt straalt deels ook uit wie je bent en dat neem ik zelf nogal serieus. Zo kun je een paar kleine details afleidenvanuit iemand zijn kledingstijl, zoals bijvoorbeeld de muziek waar hij/zij graag naar luistert, maar ook bijvoorbeeld hobby’s of cultuur. Toch zou ik nooit iemand helemaal beoordelen op wat hij/zij aan heeft. Je kan nu eenmaal niet een boek beoordelen op zijn omslag. Je moet nu eenmaal dragen waar jij jezelf goed en zelfzeker in voelt. Daarbij moet je dus ook geen rekening houden met wat anderen denken.

‘People will stare, make it worth their while’ – Harry Winston

Yours fashionably,

Axana