Travelling

 

 

14971495_10202399790994191_588416867_o“Travel is the only thing you can buy,

that makes you richer.”

Na mijn laatste jaar aan het middelbaar moest ik alleen nog van een memorabele zomer genieten om naar het volgende deel van mijn leven te gaan. Dat jaar kreeg ik de kans om naar bijna de andere kant van de wereld te reizen samen met mijn beste vriendin. Bestemming? Hong Kong.

Disneyland HK

Mijn vriendin is namelijk half Chinees en haar ouders hebben daar ook hun eigen appartementje. Verblijf was dus voor ons al geen probleem, en mijn ouders gaven me het geld voor de helft van het ticket (heen en terug) graag cadeau voor mijn achttiende verjaardag. Dus in het begin van de zomer kon ik al beginnen in te pakken voor onze drie weken in het vochtige Hong Kong. Na een vlucht van toch zeker twaalf uur komen we aan, rechtstreeks de gloeiende hitte in. Al een geluk was het in België die zomer ook bloedheet dus viel aanpassen qua temperatuur goed mee. De echte instinker was de vochtigheid in de lucht. De seconde dat je ook maar ergens buiten stapte, waar bijna altijd volle airco aan stond, voelde je de hitte aan je komen plakken.

 

vakantie_personal_05

Dagelijks gingen we de hitte tegemoet om toch een beetje de toerist uit te hangen. Onze eerste stop was het grote Boeddha standbeeld. Lekker vroeg op om trein na trein te nemen en dan nog een bus tot boven. Maar dan was je er nog niet, er waren nog maar liefst 268 trappen om echt helemaal bij de Boeddha te geraken. En maar goed ook dat we vroeger waren gegaan, want tegen dat wij terug beneden kwamen was er een mist voor het standbeeld getrokken.

 

 

Nog één van mijn favorieten was ‘Wong Tai Sin Temple’. Buiten het mooi en zelfs stereotiepe decor, was er natuurlijk veel te zien van hun cultuur. Op verschillende plaatsen bidden er mensen met wierookstokjes voor een soort altaar, waar ze drie keer voor buigen. Voor in het midden hadden ze ook een potje met houten stokjes in, waar je mee moet schudden terwijl je een vraag stelt. Je moest ermee blijven schudden tot er een stokje uitvalt, en dan kon je later opzoeken wat het antw
oord was op die vraag. Of nog een optie was met twee houten blokjes, een soort van een halve maan vorm, gooien. Hiermee kon je enkel ja-/nee-vragen stellen, en afhangend van hoe deze vallen was het antwoord ja of nee.
Verder was er ook nog een god voor wie je kon bidden voor een goede, toekomstige man/vrouw. Met een rood lintje, dat je al in een speciale houding moest houden, moest je over het touw hangen dat tussen een man, de god, en een vrouw. Nu alleen nog hopen dat het uitkomt!

vakantie_personal_06

Na drie weken mis ik toch thuis, maar ik zou de kans om nog eens mee te gaan zeker niet afslaan! Ik moet toch zeker mijn Chinese familie nog eens bezoeken!

“Traveling leaves you speechless then turns you into a storyteller”- Ibn Battuta

Your globetrotter,

Axana